1 min

Eerder deze week schreven we al over het feit dat de Playstation 3 root keys bekend zijn geworden, hiermee wordt het makkelijker om gekopieerde games of eigen software te draaien op de Playstation 3. Nu is echter gebleken dat in de PS3 console ook de root keys van de Playstation Portable te vinden zijn.

In een chatsessie was te lezen dat hacker mathieulh de rootkey gevonden heeft in een eerder gehackte PS3. De hacker is een tijdje bezig geweest met de Playstation 3 en aan het rond snuffelen gegaan toen hij vervolgens tegen de rootkeys van de PSP aan liep. De PSP-rootkey wordt door de PS3 gebruikt om Mini’s en downloadbare games die ook geschikt zijn voor de Playstation Portable af te spelen.

Door de hack van de Playstation 3 ligt de PSP nu ook geheel open. Of dit gevolgen heeft voor de lancering van de PSPhone is niet duidelijk. Deze zou begin dit jaar ergens op de markt gaan komen. Sony heeft tot op heden nog geen mededelingen gedaan over het uitlekken van de root keys behalve dat ze een onderzoek hebben ingesteld.