1 min

Tags in dit artikel

,

Het mobiele besturingssysteem Android zal binnenkort niet alleen meer te vinden zijn op smartphones of tablets maar ook in een autoradio. De fabrikant Parrot, bekend van de bluetooth carkits, heeft tijdens de CES een autoradio onthuld welke draait op Android.

Dit nieuwe product van Parrot gaat binnenkort op de markt komen onder de naam Asteroid, de radio kan via je stem worden bestuurd. De Android autoradio van Parrot heeft ook een klein beeldscherm, dit is echter geen touchscreen. De radio van Parrot draait wel op een hele speciale versie van Android, welke helemaal is aangepast. Van welke Android-versie de autoradio is afgeleid is niet bekend gemaakt.

De radio is in elk geval in staat om muziek en aangepaste Android-apps af te spelen, er is echter geen CD-speler te vinden. Je kunt wel enrom veel apparaten op de Asteroid aansluiten zoals bijvoorbeeld een iPhone, iPod, USB-stick, SD-kaart of bluetooth apparaat. Ook is het mogelijk om verbinding te maken met het internet, hiervoor moet je echter wel een externe dongle met een 3G/4G-verbinding op de radio aansluiten. Parrot is van plan om de autoradio in het tweede kwartaal van 2011 op de markt te gaan brengen, het is nog niet bekend voor welke prijs en in welke landen de autradio beschikbaar komt.