1 min

Parrot heeft zijn eerste autoradio met ondersteuning voor Android Auto en CarPlay aangekondigd. De autoradio is ideaal voor mensen die nog niet toe zijn aan een nieuwe auto maar wel meer connectiviteit tussen het voertuig en smartphone wensen.

De Parrot RNB6 draait op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop (review) en biedt ondersteuning voor de besturingssystemen Android Auto en CarPlay, van respectievelijk Google en Apple. Met deze besturingssystemen wordt het mogelijk om via het scherm of stemcommando’s bijvoorbeeld muziek af te spelen, iemand op te bellen of een navigatieroute te starten.

Het systeem neemt twee DIN-bays in beslag en kan volgens Parrot in ongeveer 90 procent van alle bestaande auto’s worden ingebouwd. Daardoor is de Parrot RNB6 uitermate geschikt voor mensen die nog niet toe zijn aan een nieuwe auto, maar wel graag meer samenwerking tussen hun voertuig en smartphone zouden hebben.

Parrot heeft de RNB6 voorzien van een scherm van 7 inch en daarop wordt een HD-resolutie getoond. Dankzij verscheidene aansluitingen is het ook mogelijk om de autoradio te gebruiken voor voertuigdiagnostiek en climate control. Parrot levert ook een dashboard-camera mee waarmee opnames gemaakt kunnen worden en remwaarschuwingen en rijbaanassistentie kunnen worden geboden.

Het is nog onbekend wat de RNB6 moet kosten en waar de autoradio op de markt zal worden gebracht. Die informatie zal later dit jaar bekend worden gemaakt.