1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Toshiba is één van de weinige fabrikanten die zich al heeft gewaagd aan een 3D-scherm voor laptops, afgelopen jaar introduceerde het bedrijf de Toshiba Satellite A665. De fabrikant zet nu echter al weer een nieuwe stap en heeft een systeem aangekondigd waarmee de gebruikers niet langer gebruik hoeven maken van een brilletje om 3D-beelden waar te nemen.

De opvolger van de A665 bevat een extra laag over het beeldscherm van 15,6 inch, waardoor beelden afhankelijk van de diepte op een andere manier worden weergegeven. Deze techniek zou als nadeel hebben dat het slechts op een aantal posities ten opzichte van het beeldscherm goed te zien zou zijn. Volgens Toshiba is hier hard aan gewerkt en zou het probleem minder heftig zijn dankzij een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo zou de laptop gebruik maken van de webcam om de positie van de ogen te kunnen bepalen.

De laptop wordt voorzien van een Sandy Bridge-processor uit de Core i7-serie van Intel. Het is nog onbekend welke videokaart in de laptop komt, maar het is al wel duidelijk dat de videokaart afkomstig is van nVidia. De keuze lijkt beperkt te zijn tot de GeForce 400 en 500 Mobile serie. De laptop wordt tevens voorzien van een Blu-ray-brander, WiFi, bluetooth en ook een aantal USB 3.0-aanlsuitingen lijken niet vergeten te worden.

Naar verwachting zal de opvolger van de A665 in de tweede helft van 2011 op de markt worden gebracht.