1 min

Microsoft heeft aangegeven dat het hoge dataverbruik van Windows Phone 7 niet aan de softwaregigant zelf ligt. Anderhalve week geleden werd duidelijk dat Windows Phone 7-toestellen vaak de 3G-verbinding boven een beschikbare WiFi-verbinden kiezen en dat dit hoge telefoonrekeningen kan opleveren.

Volgens Microsoft zou een derde partij schuldig zijn aan het maken van een foute configuratie. Door deze derde partij versturen en ontvangen Windows Phone 7-toestellen per dag tientallen Megabytes aan data over 3G-netwerken. Om het probleem te verhelpen is inmiddels contact opgenomen met de verantwoordelijke. Wanneer de problemen echter opgelost zijn kon het bedrijf niet aangeven.

De Windows Phone 7-community zelf houdt Yahoo! Mail verantwoordelijk voor het hoge dataverbruik. De mail-service van Yahoo zou net als Gmail en Hotmail naast mail ook andere gegevens zoals kalenders en contacten synchroniseren. In dit proces zou de fout schuilen.

Het andere gedeelte van het probleem zou schuilen in de uitschakeling van de WiFi-adapter wanneer het scherm van het toestel is uitgeschakeld. iPhone- en Android-toestellen hebben eenzelfde functie om de accuduur te verlengen. Waarom de collega’s uit Cupertino en Mountain View deze functie wel op orde hebben en Microsoft zelf niet, is onduidelijk. Ook over de datum van het oplossen van dit probleem kon Microsoft niets melden.