1 min

De inmiddels al elf dagen vermiste topman van Google, Wael Ghonim zou vandaag door de Egyptische autoriteiten worden vrijgelaten, dat meldden althans diverse Amerikaanse media. Ghonim is het hoofd van de marketingafdeling van Google in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, hij is sinds 27 januari niet meer gezien, hij bevond zich toen in de Egyptische hoofdstad Caïro.

De demonstraties en vernielingen begonnen in de week van 27 januari en werden vervolgens steeds heviger. De Egyptenaren maakte enorm veel gebruik van sociale media om contact te hebben en plannen te maken omtrent de demonstraties. Ghonim wordt door de Egyptische autoriteiten gezien als een van de belangrijke spelers op het gebied van sociale media in het land. Of hij ook betrokken is geweest bij het plannen of uitvoeren van demonstraties is onduidelijk.

Gisteren zouden de autoriteiten voor het eerst iets hebben laten weten aan de broer van Ghonim, hem werd verteld dat ze Ghonim waarschijnlijk vandaag naar hem toe zouden brengen. Officieel hebben de autoriteiten niets verklaard over Ghonim, niet over het vastzetten en niet over het vrijlaten.

Google deed eerder al een oproep aan iedereen die iets van de verdwijning af weet om zich te melden.