We dachten de geruchten deze week wel gehad te hebben omtrent de nieuwe iPhone, we schreven eerder al over de mogelijke komst van een iPhone Nano en de WSJ die er zeker van is dat er een iPhone Nano gaat komen. Nu meldden diverse internationale media dat er mogelijk drie nieuwe iPhones gaan komen.

Apple zou momenteel overwegen om drie nieuwe varianten van zijn iPhone op de markt te gaan brengen. Het zou gaan om de eerder genoemde iPhone Nano, een iPhone 5 met een 4 inch scherm en een iPhone met een fysiek toetsenbord.

De geruchten van de iPhone Nano doen al de hele week de ronde en de WSJ heeft aangegeven dat zij er vrij zeker van zijn dat deze ook echt gaat komen.

Digitimes meldt op basis van zijn bronnen dat Apple in gesprek is met de Taiwanese fabrikanten om 4 inch schermen te gaan gebruiken in de nieuwe iPhone in plaats van de nu gebruikte 3,5 inch schermen bij de iPhone 4. Dit zal dan in elk geval niet zijn voor de Nano want deze zou naar verluidt de helft kleiner worden dan de iPhone 4.

Tot slot meldt de website tw.apple.pro (Google Translate) een Taiwanese Apple website dat er een iPhone 5 prototype bestaat met een uitschuifbaar toetsenbord. Steve Jobs heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij weinig ziet in een iPhone met een fysiek toetsenbord, maar als het prototype inderdaad bestaat, dan is de kans aanwezig dat Jobs zijn mening wellicht heeft bijgesteld.

Of alle drie deze modellen uiteindelijk op de markt gaan komen is natuurlijk volstrekt onduidelijk, ook wat er waar is van al deze geruchten is moeilijk in te schatten. Uiteindelijk weet alleen Steve Jobs en een handvol Apple medewerkers welk toestel zich de iPhone 5 mag noemen. Of de iPhone 5 dan ook in meerdere varianten komt zoals met of zonder uitschuifbaar toetsenbord en of er daadwerkelijk een iPhone Nano gaat komen weten ook alleen zij. In elk geval kunnen we er min of meer van uitgaan dat Apple pas ergens in juni de nieuwe iPhone(s) zal presenteren en tot die tijd blijven de geruchten gewoon komen.