2min

Naast de iPad Mini gaan er nu ook geruchten dat Apple een iPhone Nano gaat lanceren. Dit is een verkleinde en goedkopere versie van de goedverkochte iPhone. Volgens anonieme bronnen wil Apple hiermee de markt voor low-end smartphones veroveren.

Dat schrijft de Chinese krant China Times. De krant zegt zijn informatie te hebben gekregen van anonieme bronnen in de aanvoerketen van Apple. Volgens hen zou Apple op zoek zijn naar manieren om het marktaandeel op de smartphone-markt nog verder te vergroten. Het aanboren van een nieuwe doelgroep is volgens hen de manier waarop het Amerikaanse technologiebedrijf dit wil bereiken.

Volgens de China Times kost de iPhone 3GS momenteel 375 dollar in China. Veel te prijzig om mee te dingen op de markt voor low-end smartphones, aldus de krant. Daarom zal Apple later dit jaar een kleinere en goedkopere versie van de populaire iPhone lanceren: de iPhone Nano. Volgens de anonieme bronnen zal dit toestel rond dezelfde tijd gelanceerd worden als de zesde generatie iPhone. Specificaties of een prijskaartje zijn op dit moment niet bekend.

De geruchten over een kleine of goedkopere versie van de iPhone gaan nu al enkele jaren de ronde, maar echt concreet zijn deze geruchten nooit. Of de China Times deze keer wel gelijk heeft zal de toekomst moeten uitwijzen.

Volgens de geruchten die al enige tijd de ronde gaan op internet is dit overigens niet het enige product dat Apple zou willen verkleinen en goedkoper maken. Verhalen over het verschijnen van een iPad Mini zijn de laatste paar maanden geregeld te horen. Volgens de laatste berichten zou deze 7.85 inch tablet vanaf het derde kwartaal te koop zijn voor een bedrag van 249 dollar of 299 dollar.