1 min

Google komt inderdaad met een muziekdienst en zal ook gaan concurreren met iTunes van Apple, zoveel is op dit moment duidelijk. Dit valt op te maken uit de uitspraken van Sanjay Jha, een topman bij Motorola. Er gingen al langer geruchten over een muziekdienst van Google, welke door de media is gedoopt tot Google Music.

Motorola zal de eerste fabrikant zijn die binnenkort apparaten op de markt brengt waar de muziekdienst van Google op beschikbaar is. De muziekdienst zal onderdeel uit gaan maken van Android Honeycomb, waaruit we kunnen opmaken dat we voorlopig alleen tablets te zien krijgen met de muziekdienst. Waarschijnlijk zullen de smartphones in een later stadium volgen bij de eerst volgende Android versie welke in het 2e kwartaal wordt verwacht.

Een van de producten van Motorola die gaat draaien op Honeycomb is de tablet Xoom.
Google Music, zoals de dienst in de media genoemd wordt, zal onderdeel zijn van Honeycomb, een speciale tabletversie van Android. Honeycomb zal draaien op bijvoorbeeld de tablet Xoom van Motorola.

Hoe Google zijn muziekdienst precies ziet is nog volstrekt onduidelijk, iTunes is uiteindelijk beschikbaar op diverse apparaten van Apple maar ook op Windows en Mac computers. Of Google over de volle breedte die concurrentiestrijd wil aan gaan is nog even afwachten. De verwachting is dat Google een officiële aankondiging zal doen in mei tijdens Google I/O. Het jaarlijkse Google evenement waar de meeste grote innovaties van Google zijn aangekondigd.