Of het de iPhone Nano gaat worden of een goedkopere en gestripte iPhone 4 is nog niet duidelijk. Wat nu wel duidelijk lijkt te zijn is dat Apple met een goedkoper iPhone product op de markt gaat komen dan de voorgangers. Dit valt in elk geval op te maken uit de woorden van Tim Cook, de tijdelijke vervanger van Steve Jobs.

Zoals bekend heeft Steve Jobs momenteel ziekteverlof opgenomen en is het onduidelijk of en wanneer hij terug komt. Wel is helder en duidelijk dat Tim Cook de COO van Apple de plaatsvervanger is van Jobs. Nu is in een interview tussen een analist van Bernstein Research en Tim Cook naar voren gekomen dat Apple van plan is om de markt van de iPhone te vergroten door met goedkoper (zelfs prepaid) producten op de markt te komen.

Daarmee gaat hij dus maar voor een klein gedeelte in op de geruchten van de afgelopen tijd, waarin werd gesproken over een iPhone Nano en een gestripte iPhone 4. Wel is nu duidelijk dat Apple met een iPhone of misschien wel meerdere op de markt gaat komen die beduidend goedkoper worden dan de voorgangers. De grote vraag is natuurlijk of dit ten koste gaat van de gebruikservaring? Als we de vergelijking trekken met de iPod Nano dan valt te concluderen dat Apple ook daarmee een groot succes heeft behaald, dus waarom zou dat niet kunnen met een iPhone Nano?

Wellicht dat er deze week tijdens het iPad 2 evenement meer duidelijkheid komt over de nieuwe iPhone.