min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Op de CeBIT in Hannover laat Scythe een nieuwe koeler zien voor processoren. De koeler in kwestie is de opvolger van de Mugen 2, want het betreft een prototype van de Mugen 3.

Scythe heeft de Mugen 3 uitgerust met een koperen koelblok. Waar de Mugen 2 nog met vijf heatpipes uitgerust was zijn aan de Mugen 3 zes heatpipes bevestigd. Deze heatpipes vinden hun weg naar boven vinden in vier gescheiden compartimenten wat betreft de koelvinnen van de heatsink. De heatsink wordt gekoeld door een 120 mm ventilator van Scythe. De rotatiesnelheid van deze ventilator varieert tussen de 300 en 1600 rotaties per minuut en is daarmee sneller dan de ventilator van de Mugen 2 die tot maximaal 1300 rotaties per minuut in staat is.

Aan de mountingkit van de Mugen 3 brengt Scythe geen veranderingen aan, want de mountingkit van revisie B van de Mugen 2 wordt wederom gebruikt voor de Mugen 3.

Naar verluidt is de adviesprijs van de Mugen 3 ongeveer identiek aan die van de Mugen 2. Scythe heeft zich tot op heden echter nog niet uitgelaten over wanneer de koeler beschikbaar zou moeten zijn.