min

Tags in dit artikel

, , , ,

De GTX550 Ti is gisteren officieel geïntroduceerd en het kon dan ook niet meer lang duren voordat varianten van diverse partners op zouden duiken. Vele fabrikanten laten het tot dusver bij een lichte overklok. Fabrikant Colorful gaat iets verder en rust haar GTX550 Ti met twee BIOSen uit en een betere koeler.

De GTX550 Ti van Colorful heeft een aangepast voedingscircuit dat nu uit vijf fasen bestaat. Ook zijn er twee BIOSen aanwezig: één voor de standaard snelheden en de andere voor de verhoogde snelheden. Door middel van een schakelaar bij de video-aansluitingen kan er worden gewisseld tussen de standen.

De standaard frequenties betreffen de gebruikelijke 900/1800/4100 MHz voor respectievelijk de GPU, de shaders en het GDDR5-geheugen. De Turbo-stand moet zorgen voor een flinke prestatietoename aangezien de frequenties dan 1000/2000/4400 MHz betreffen.

De koeler wijkt ook af van het referentie-ontwerp. Er worden nu twee ventilatoren gebruikt en de koeler steekt een stuk uit ten opzichte van het PCB. De video-aansluitingen zijn niet aangepast waardoor er nog steeds twee DVI-poorten en één mini-HDMI-aansluiting op de vidoekaart te vinden zijn.

Op het moment is de aangepaste GTX550 Ti van Colorful alleen in Azië te koop, maar hij zou Europa binnenkort ook bereiken. Tegen welke prijs is nog niet bekend.