1 min

Volgens Apple hoeven we ons in Europa niet druk te maken, de iPad 2 komt gewoon aanstaande vrijdag op 25 maart op de markt. De geruchten dat deze datum verschoven wordt heeft Apple nu tegengesproken. De iPad 2 komt volgens diverse woordvoerders gewoon op 25 maart op de Europese markt.

Deze geruchten doen de ronde omdat de vraag naar de iPad 2 in de Verenigde Staten enorm hoog is en daar nu een levertijd geldt van 4 a 5 weken. Ook heeft de website iSupply laten weten dat de ramp in Japan kan gaan zorgen voor productie problemen voor de iPad 2. In totaal zouden vijf onderdelen van de iPad 2 uit Japan afkomstig zijn waaronder de batterij en het scherm.

We kunnen er in elk geval vanuit gaan dat de lancering in Europa vrijdag gaat plaatsvinden. De grote vraag zal echter zijn hoeveel exemplaren Apple beschikbaar heeft voor Europa en hoe snel die zijn uitverkocht. De kans is in elk geval groot dat als je dit weekend misgrijpt, je zeker 4 a 5 weken moet wachten voordat je een iPad 2 kan aanschaffen.