Samsung doet met de nieuwe 9-serie laptops een poging de concurrentie aan te gaan met Apple’s Macbook Air. De twee laptops die Samsung uit brengt in deze 9-serie zijn in elk geval dunner dan die van Apple. Dat is op zich al een prestatie te noemen.

Op de CES kondigde Samsung deze laptops al aan en liet destijds al weten dat de laptops maximaal 16,3 milimeter dun zouden zijn. Ook maakt Samsung gebruik van zeer zuinige componenten waardoor de batterij van de laptops in elk geval zeven uur mee moet gaan. Officeel zegt Samsung dat de batterij 7,7 uur mee moet gaan

Zoals eerder vermeld komt Samsung met twee modellen op de markt. Het eerste model is met 13,3 inch de grootste van de twee, het scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels en LEd-backlight. Dit model beschikt over een low voltage Intel Core i5-2537 processor met 4 GB DDR3 geheugen en een 128 GB SSD. Dit model weegt 1,3 kilogram en wordt geleverd met Windows 7 Home Premium. Het tweede kleindere model is 11,6 inch en beschikt over een low voltage Intel Core i3-380M processor met 2 GB DDR3 geheugen en een 64GB SSD.

Beide modellen beschikken over een 1,3 megapixel webcam en de standaard aansluitingen zoals USB, HDMI en LAN.

De adviesprijs van de 13,3 inch ligt op 1600 euro. De 11,6 inch zal iets goedkoper zijn. De modellen zijn ook nog te configureren naar wens, zo kan gekozen worden voor meer geheugen en een grotere SSD.