De CEO van Apple, Steve Jobs, krijgt een eigen officiële biografie. De CEO en oprichter van Apple heeft goedkeuring en medewerking gegeven aan deze biografie. De uitgever Simon & Schuster heeft dit tegenover het persbureau AP laten weten. De boek zal in 2012 op de markt verschijnen.

Het is niet de eerste biografie over Steve Jobs, er zijn inmiddels al verschillende biografieën geschreven alleen nooit met medewerking van Jobs of goedkeuring. Nu is bekend dat Walter Isaacson al sinds 2009 bezig is met de officiële biografie van Steve Jobs. Isaacson werkte eerder voor CNN en Time Magazine en heeft Jobs nu al zeer regelmatig geïnterviewd. Het boek krijgt de naam "iSteve: The Book of Jobs".

Steve Jobs is momenteel al enkele maanden met ziekteverlof. Wat hij precies mankeert is de grote vraag. Dat weet alleen Jobs, zijn familie en enkele directe collega’s bij Apple. Jobs wenst zijn ziekteverlof geheel privé te houden en wenst ook met rust gelaten te worden.

Eerder kreeg Jobs al een keer een nieuwe nier en werd hij behandeld voor kanker. Of het schrijven van een officiële biografie iets te maken heeft met zijn ziekte op dit moment is dus onduidelijk.