1 min

Tablets worden het meeste gebruikt om te gamen. Daarnaast blijken de tablets ook populair om snel informatie op te kunnen zoeken. Dit blijkt uit een enquête van Google die zij hielden onder ruim 1400 tablet-eigenaren.

Dat de tabletmarkt hot is wisten we al maar dit komt nu ook duidelijk naar voren in het onderzoek van Google. Zo liet 77 procent van de ondervraagde weten dat zij hun pc minder gebruiken sinds de komst van een tablet. 43 procent gaf zelfs toe dat zij hun tablet meer gebruikten dan hun pc. Daarnaast gaf 33 procent aan dat zij vaker naar hun tablet keken dan naar hun tv.

Op de vraag wat gebruikers vooral doen op hun tablet antwoorden 82 procent het spelen van games. Daarnaast gebruikt 78 procent hun tablet voor het opzoeken van informatie en 74 procent om hun email te checken. Verder koos 61 procent voor het lezen van nieuws en 56 procent voor het gebruik van social media. Daarnaast lijkt gedrukte media ook populair op de tablet. 59 procent gaf aan dat zij dit meer lezen dan media op daadwerkelijk gedrukt papier.