Sony Ericsson heeft het al en wellicht volgen er nog meer. Een eigen tabblad in de Android Market. Fabrikanten krijgen zo de mogelijkheid om op een prominente manier haar eigen applicaties en diensten aan hun gebruikers aan te bieden.

Wanneer je de Android Market opent zie je normaliter de tabbladen Apps, Games en Mijn apps. Doe je dit echter op een Sony Ericsson dan tref je in plaats van Mijn apps het tabblad Sony Ericsson aan. Wanneer je dit tabblad opent krijg je alle applicaties en diensten van Sony Ericsson te zien. Op deze manier hoopt de fabrikant haar gebruikers beter te kunnen bereiken.

Momenteel is Sony Ericsson nog de enige fabrikant met zo’n eigen tabblad. De fabrikant werkt sinds de komst van de Xperia Play erg nauw samen met Google en dit zorgde er al voor dat de PSX emulator van ZodTTD uit de market werd gehaald. Door de emulator zouden beide partijen mogelijk omzet mislopen. Het tabblad Sony Ericsson vervangt het tabblad Mijn apps. Dit tabblad zal nog wel beschikbaar blijven en valt te raadplegen via de menuknop op de telefoon. Onduidelijk is nog of dat ook andere fabrikanten hun applicaties op deze manier zullen gaan aanbieden.