Google heeft de applicatie PSX4Droid uit de Android market gehaald. Met deze applicatie is het mogelijk om PSOne games te emuleren op Android-toestellen. Het verwijderen heeft mogelijk te maken met de komst van de Xperia Play.

PSX4Droid werd ontwikkeld door Zodttd en deze meldt via twitter dat Google beweert dat de applicatie in strijd is met het beleid voor ontwikkelaars. Om die reden zou de applicatie dan ook uit de Android Market zijn gehaald. De verwijdering zou natuurlijk ook mede te maken kunnen hebben met het feit dat de Sony Ericsson Xperia Play is gelanceerd. Voor deze "PlayStation" telefoon kan de gebruiker onder andere PSOne games kopen maar ook andere speciaal voor deze telefoon ontwikkelde games en natuurlijk ook Android games.

Het vreemde is dat andere emulatoren nog wel gewoon in de Android Market zijn te vinden. Zo vinden wij onder andere een emulator voor de Game Boy Advance, NES, SNES, Game Boy Color, Nintendo 64, Sega en Atari. Het ligt daarom meer voor de hand dat Google ervoor zorgt dat games worden aangeschaft via de Market en daarmee Sony Ericsson meer omzet zal maken. Iets waar Google vervolgens weer van profiteert doordat zij 10 procent commissie ontvangt over de inkomsten die een ontwikkelaar maakt.

Zodttd bekijkt momenteel de mogelijkheden om zijn emulator via andere wegen aan te bieden. Mogelijk gaat deze dit doen via de nieuwe Amazon App Store. Echter moet de consument de app in dat geval opnieuw aanschaffen willen zij updates ontvangen.