1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe versie van HTC’s Sense zal alleen op de nieuwere modellen van het merk verschijnen. Recente modellen als de Incredible S, Desire S en de Desire HD zullen buiten de boot vallen.

Via een tweet liet HTC weten dat dankzij de hardware requirements alleen de nieuwste apparaten de mogelijkheid hebben om Sense 3.0 te kunnen draaien. Hierbij moet gedacht worden aan toestellen als de Flyer, EVO 3D en de Sensation. Hiermee lijkt het erop dat modellen als de Incredible S, Desire S en de Desire HD de plank mis slaan ondanks dat deze toestellen recent werden gelanceerd en toch over redelijk goede hardware beschikken.

Sense is de veel geprezen schil van HTC die over de Android interface wordt gelegd om zo het besturingssysteem persoonlijker te maken. In versie 3.0 zouden onder andere de prestaties van het lockscreen zijn verbeterd. Daarnaast zou de user interface lichtelijk zijn aangepast. Volgens eigen zeggen is Sense volgens HTC in versie 3.0 een stuk "slimmer." Sense 3.0 is namelijk in staat om de gebruiker van meer informatie te voorzien dan zijn voorganger.

Een vereiste om Sense 3.0 te kunnen draaien is mogelijk een kloksnelheid van 1,2GHz. De nieuwere modellen zoals de Flyer, EVO 3D en de Sensation beschikken allemaal over deze specificatie. De reeds gelanceerde modellen blijven echter allemaal steken op een kloksnelheid van 1 GHz.