2min Devices

IE9 vanaf aankomende maandag via Windows Update

Maak jij nog gebruik van Internet Explorer 8 en draai je Windows Vista of Windows 7? Dan kan je aankomende maandag een update verwachten naar Internet Explorer 9 die via Windows Update zal worden verspreid. De browser was al eerder handmatig te downloaden en te installeren, ook via Windows Update. Nu zal de update automatisch worden verspreidt naar alle gebruikers.

IE9 vanaf aankomende maandag via Windows UpdateDe uitrol van Internet Explorer begint aankomende maandag en moet in juni afgerond zijn. In juni zal Internet Explorer 9 ook beschikbaar komen voor het bedrijfsleven. Net als Internet Explorer 8 zal de browser niet automatisch installeren maar zal de gebruiker eerst akkoord moeten gaan met de installatie. Internet Explorer versie 9 moet het marktaandeel wat Microsoft afgelopen jaren verloor weer terug gaan winnen.

In Japan zal Microsoft nog wachten met de uitrol van Internet Explorer 9. Door de natuurramp heeft Microsoft besloten om de uitrol uit te stellen om zo niet onnodig het Japanse netwerk te belasten. De Japanse taalversie zal op 25 april verschijnen. Deze zal alleen handmatig te downloaden zijn. Wanneer het netwerk de belasting weer aan kan volgens Microsoft zal de uitrol ook daar plaatsvinden.

Bron:Security