Wanneer je elke dag een Samsung Galaxy S in je broekzak draagt, dan kan je beter deze maar even aan je computer hangen. Samsung heeft namelijk de Android 2.3.3-update voor de Galaxy S uitgebracht.

De Gingerbread-update voor de Galaxy S zat er al langer aan te komen. Eerder lekte er al testversies en kondigde Samsung aan dat het rond april de update zou uitbrengen en nu is dat dan ook gebeurd. Momenteel ontvangt de een de update wat eerder dan de ander. De oorzaak hiervan is onbekend. De update wordt aangeboden via Samsungs Kies.

Naast Nederland heeft ook Duitsland en de Scandinavische landen de eer om de update te ontvangen. De rest van Europa kan de update later tegemoet zien. Al zal deze niet lang op zich laten wachten. De Android 2.3.3 die voor de Galaxy S wordt aangeboden bevat een eigen schil van Samsung die TouchWiz genoemd wordt. Ondanks dat de update niet de gegevens wist, is het slim om toch een back-up te maken van je gegevens, zo weet je zeker dat je deze niet zal verliezen tijdens de update.