1 min

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders ook eindelijk genieten van de officiële update van Android 4.1 Jelly Bean voor de Samsung Galaxy S III. De update is sinds vanochtend beschikbaar.

De Android 4.1 update is zowel OTA (Over The Air) als via Samsung Kies te downloaden en te installeren. De update is 277 MB groot, het is dus verstandig de update via een WiFi-verbinding te downloaden en niet via je mobiele internet verbinding. Wanneer je de update via een OTA installatie wil uitvoeren maar geen melding krijgt om te updaten kan je dit handmatig forceren via Instellingen – > Toestel-info – > Software-update – > Bijwerken. Het is overigens mogelijk dat bepaalde toestellen die aangepast zijn door de service providers de update nog niet direct ontvangen, de operators willen dan nog aanpassingen doen aan de update, wanneer de update dan wel beschikbaar komt is onbekend en afhankelijk van de telecomoperator in kwestie.

Android 4.1 brengt een aantal verbeteringen op het gebied van de interactie met de telefoon, verder zijn er een hoop problemen opgelost en is deze Android-versie weer wat sneller dan zijn voorganger. Ook krijgt de Galaxy s III met de update naar 4.1 de applicatie Google Now tot zijn beschikking, de persoonlijke digitale en spraakgestuurde assistent van Google.