1 min

Sony heeft nieuwe verkoopcijfers bekendgemaakt van de Playstation 3 en de Playstation Move. In totaal heeft Sony 50 miljoen Playstation 3’s verkocht en 8 miljoen Move-units. Hiermee heeft Sony wederom een mijlpaal gehaald.

Verkoopcijfers is alleen misschien niet het goede woord. Bij verkoopcijfers denkt men meteen aan de aantallen die bij de consument thuis staan. Hoewel het voor Sony natuurlijk wel gaat om verkoopcijfers, zijn deze cijfers gebaseerd op verscheepte aantallen naar de winkels. Er zijn dus wereldwijd 50 miljoen Playstation 3’s en 8 miljoen Move-units verscheept naar de winkels.

Hiermee lijkt de Playstation 3 het de laatste maanden goed te doen. Begin deze maand schreven we dat er meer Playstation 3’s zijn verkocht dan Xbox 360’s. Toen stond de teller echter pas op 43,4 miljoen exemplaren. De meest recente cijfers van 50 miljoen zijn van 29 maart, wanneer het aantal van 43,4 miljoen is behaald is niet duidelijk maar het was in elk geval begin dit jaar. Daarmee kunnen we dus stellen dat de Playstation 3 dit jaar enorm goed verkoopt en Sony weinig te klagen heeft.

Er is ook nog wat onduidelijkheid, zo is Sony niet duidelijk wat zij verstaan onder "Move-units". Zijn dat alle los verkochte units? Is dat ook de Playstation 3 gebundeld met een Move controller? En zijn de Move-controller, bijbehorende Navigator-controller en de PlayStation Eye los geteld of tellen die samen als één? Hierover moet Sony nog duidelijkheid verschaffen.