Op een Vietnameese website zijn beelden van, wat de eigenaar claimt, een prototype van de iPhone 5 te zien. Het design van dit prototype wijkt niet veel af van de iPhone 4 maar het stukje software wat op de telefoon te zien is, zou goed iOS 5 kunnen zijn.

In de video zijn de beelden te zien van een iPhone die veel uiterlijke overeenkomsten kent met de vierde generatie iPhone. De website claimt dat hier gaat om een prototype met een opslagcapaciteit van 64GB. Op de achterzijden wordt echter XX GB aangegeven. Daarnaast spreekt de website niet over de iPhone 5 maar gebruiken zij alleen de woorden "de volgende iPhone." Met die reden zou het volgens verschillende websites mogelijk gaan om een witte iPhone 4, een speciale versie van de iPhone 4 of de iPhone 5 kunnen gaan.

Mocht dit toestel echt een prototype zijn en gaat het hier om de iPhone 5 kunnen we mogelijk een update tegemoet zien zoals we die bij de 3G naar de 3GS zagen. Bij deze update zagen we verschillende onderhuidse veranderingen maar werd er wel gebruik gemaakt van hetzelfde uiterlijk. Vergelijkbaar was de update van de iPad al werden er bij de tablet wel optische veranderingen doorgevoerd.

Een ding wat zeker is is dat de versie van iOS die op dit "prototype" draait er een is welke nog niet op de markt is verschenen. Verschillende functies zien er anders uit dan in reeds uitgebrachte versies van iOS 4. Jammer genoeg laat de video ons niet heel veel zien. Wel is er in een schimp de tekst te zien iP4 + 64GB die op zijn beurt weer vragen oproept.

In het verleden lanceerde Apple haar iPhone’s altijd in de zomer. Critici verwachten echter dat de lancering van de iPhone 5 dit jaar later zal gebeuren. Het feit dat iOS 5 nog niet gepresenteerd is zou er voor zorgen dat de lancering nu in september zal plaatsvinden.

Ondanks dat het niet echt goed te zeggen is of het in deze video nou echt om de iPhone 5 gaat, heeft de website Tinhte inmiddels wel een goede naam opgebouwd. In het verleden bleken zij al vaker over een uiteindelijk echt prototype te beschikken. Dit draagt natuurlijk wel bij aan de geloofwaardigheid van deze site.