In 2012 zal Windows 8 zijn opwachting gaan maken en de gemiddelde gebruiker lijkt vooralsnog niet overtuigd te zijn van de keuzes van Microsoft. Zeker de nieuwe Metro-interface heeft veel stof doen opwaaien. Nu de lancering van de beta dichterbij komt begint er ook weer informatie uit te lekken, vandaag een screenshot van de installatie van de Server versie van Windows 8.

Eerlijk is eerlijk er is nog niet veel te zien op deze screenshot, alleen het laat wel zien dat de beta-versie van Windows 8 Server al klaar is en de kans is daarmee groot dat de beta van de normale Windows 8 versie ook is afgerond. Dit terwijl de lancering van de beta voor het grote publiek nog een week of 6 a 7 zal duren.

Dit betekent in elk geval dat Microsoft volgende week op de Consumer Eletronics Show in Las Vegas in staat zal zijn om de beta te tonen aan het grote publiek. Wellicht dat het bedrijf ook in staat is om de beta eerder vrij te geven gezien ze nu voor op schema lijken te lopen.

De beta-versie van Windows 8 server zou voorzien zijn van een vernieuwde dashboad userinterface, nieuwe functionaliteiten en opgeschoonde code.