1 min

Tags in dit artikel

, ,

Degene die van plan is om een witte iPhone aan te schaffen kan wel eens problemen krijgen met het vinden van een passend hoesje. De witte variant van de iPhone 4 blijkt namelijk iets dikker te zijn dan de zwarte variant.

De precieze reden van dit verschil in dikte is nog niet bekend en is ook nog niet door Apple toegelicht. Op de site van Apple valt te lezen dat de witte iPhone 4 net zo dik zou zijn als de zwarte modellen. Waar Apple een dikte van 9,3 millimeter meldt, meet de dikte van de witte iPhone 4 toch echt 0,2 millimeter meer waarmee deze uitkomt op 9,5 millimeter. In de disclaimer van de fabrikant valt wel te lezen dat de maten en gewichten af kunnen wijken door configuratie of ontwikkelingsproces.

Mogelijk is de iPhone 4 dikker omdat deze een extra laag uv-bescherming heeft gekregen door zijn kleur. Anderzijds bestaat de mogelijkheid dat intern enkele wijzigingen zijn doorgevoerd om zo onverwachte storingen met andere componenten te voorkomen. Met welke reden dan ook, het verschil in dikte kan wel voor problemen zorgen. Er is een ruime keuze in hoesjes voor de iPhone 4 en een groot deel hiervan zal wellicht niet passen om de witte iPhone.