1 min

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de witte iPhone 4 en komt tot de conclusie dat het antenneprobleem waar de zwarte iPhone 4 mee te kampen heeft, niet is verholpen bij de witte variant.

De zwarte iPhone 4 is inmiddels sinds juni 2010 te koop, er ontstond veel ophef toen bleek dat het ontvangst weg viel wanneer het toestel aan de linkeronderzijde werd vastgehouden. De plek waaronder de antenne is bevestigd.

Het duurde bijna een jaar voordat Apple met de witte variant van de iPhone 4 op de markt kwam. Waarom dit zolang duurde is nooit bekend gemaakt. Volgens geruchten waren er problemen met de verf, zou de witte kleur zorgen voor meer backlight bleeding en zou Apple het antenneprobleem willen oplossen.

Volgens de Consumentenbond is het probleem met de antenne echter niet verholpen. "De testresultaten voor de kwaliteit van de ontvangst zijn vrijwel identiek", aldus de Consumentenbond. "Gesprekken kunnen nog steeds wegvallen als je te ver van een telefoonmast verwijderd bent."

Ook geeft de Consumentenbond aan dat de camera van de witte variant iets slechter is dan de zwarte maar dat de kwaliteit van de foto’s nog steeds goed te noemen is. Ook is de witte iPhone 4 iets dikker dan de zwarte maar zo marginaal dat de geproduceerde hoesjes voor de zwarte iPhone 4 ook gewoon om de witte variant heen passen.