RIM de fabrikant van de Blackberry toestellen en dus ook de Blackberry Playbook heeft 935 Playbooks terug geroepen. Via het serienummer kunnen eigenaren van de tablet achterhalen of hun tablet tot een van de ongelukkige behoort. Het zou gaan om Playbooks die zijn verkocht door de Amerikaanse filialen van Staples Office Center.

De meeste informatie komt momenteel uit een uitgelekt document wat in handen is gekomen van Engadget. Deze website kwam met 935 serienummers waar iets mee mis zou zijn. RIM heeft in een eerste reactie laten weten dat het inderdaad gaat om een kleine 1000 tablets, waarvan er pas een klein deel is verkocht, de meeste zouden nog in het distributie proces zitten of nog in de winkels liggen. Het probleem met deze kleine 1000 tablets zou zitten in het besturingssysteem, de versie die op deze tablets is geïnstalleerd is niet goed. Wat er precies mee mis is liet RIM niet weten.

In Nederland is de Playbook officieel nog niet verkrijgbaar. De tablet zal volgende maand in de Nederlandse winkels beschikbaar komen. De Playbook i een tablet met een 7 inch scherm, welke draait op een resolutie van 1024×600. In tegenstelling tot de meeste andere tablets draait deze niet op het Android besturingssysteem maar op RIM’s eigen Blackberry OS, welke weer gebaseerd is op QNX. Inmiddels heeft RIM ook al laten weten dat er een 10 inch variant onderweg is en ook 4G-ondersteuning.