1 min

Volgens telecomoperator Orange heeft Apple een verzoek ingediend bij ETSI, een organisatie die gaat over het standaardiseren van telecomtechnieken, voor een nog kleinere simkaart dan de micro-simkaart. Apple zou dit verzoek hebben gedaan om nog meer ruimte te kunnen besparen in nieuwe toestellen.

Of er ook een nieuwe standaard gaat komen met een nog kleinere simkaart dan de micro-simkaart is nog maar de vraag. Hiervoor moeten alle betrokken telecombedrijven het wel eens worden, zowel de fabrikanten van smartphones als de telecomoperators. Orange laat in elk geval weten de nieuwe voorgestelde standaard van Apple te steunen, voor een nog kleinere simkaart. Dit heeft een woordvoerder van Orange laten weten aan Reuters.

Apple zelf heeft overigens nog niet gereageerd op de uitspraken van Orange. Of andere bedrijven iets zien in het voorstel van Apple, zal nog moeten blijken, maar gezien er steeds meer technieken in de nieuwe smartphones worden gestopt, lijkt elke mogelijke ruimtebesparing gewenst te zijn. Volgens de woordvoerder van Orange ligt het daarom voor de hand dat andere fabrikanten Apple zullen steunen in dit voorstel. Mocht deze standaard het halen, dan kunnen we volgend jaar al de eerste smartphones verwachten met de nieuwe, nog kleinere simkaart.

Apple was ook degene die met het plan kwam voor de micro-simkaart en bracht ook als eerste apparaten uit die hier gebruik van maken. De iPhone 4 en de iPad maken beide gebruiker van de micro-simkaart.