De kans bestaat dat Apple ervoor kiest om de iPhone 4S of de iPhone 5 uit te rusten met een gebogen scherm. Apple zou namelijk zo’n twee- à driehonderd machines hebben gekocht die in staat zijn het glas te snijden voor een gebogen scherm.

Het is ditmaal Digitimes.com dat op basis van bronnen bij de fabrikanten meldt dat Apple deze machines heeft aangekocht. De reden dat Apple de machines heeft gekocht en niet de fabrikanten zelf is dat het een nogal grote investering is en de fabrikanten hier niet warm voor liepen. Uiteindelijk duurt het even voordat de machines zijn terugverdiend en, als Apple besluit om slechts één generatie te voorzien van een gebogen scherm, dan zou dat enorm drukken op de winst van de fabrikanten.

Volgens de laatste geruchten zal de volgende iPhone begin juni worden aangekondigd op het WWDC en in september in de winkels verschijnen. Het zou hierbij gaan om een iPhone 4S of een iPhone 5.

Ook gaat het gerucht dat het gebogen scherm zou worden voorzien van een techniek waar Apple in 2009 patent voor heeft aangevraagd. Deze techniek maakt het onmogelijk voor andere om mee te lezen op het scherm. De gebruiker kan de leesbaarheid van het toestel zelf instellen, zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat het toestel alleen recht van voren te lezen is.