Als we de Wall Street Journal mogen geloven dan krijgt de iPhone 5 in elk geval een dunner scherm, waardoor het toestel zelf ook dunner kan worden. Verschillende fabrikanten zouden voor Apple werken aan een nieuwe soort scherm waarbij het scherm en de aanraakgevoelige sensoren in elkaar worden verwerkt.

Het scherm van de huidige iPhone, de iPhone 4S, bestaat nog uit drie lagen, het LCD-scherm, een laag met aanraakgevoelige sensoren en het krasbestendige gorilla glass. Bij de nieuwe iPhone zou dit worden teruggebracht naar twee lagen, hierdoor kan de volgende iPhone dan ook een stuk dunner worden. Deze techniek heet in-cell en combineert het scherm met de aanraakgevoelige sensoren. Volgens de WSJ zouden zowel Sharp, LG als Japan Display voor Apple bezig zijn deze schermen te ontwikkelen.

Eerder doken er al geruchten op dat Apple besloten zou hebben om mee te gaan in de trend van de grotere smartphones. De volgende iPhone zou dan ook een groter scherm krijgen dan de 3,5 inch waar Apple tot op heden steeds aan vast hield. Het meest genoemd is 4,3 inch maar hierover is uiteraard nog niets bevestigt.

Al met al wijzen de berichten op dit moment op groter en dunner. Pas in oktober wanneer de volgende iPhone wordt verwacht zal er volledig duidelijk worden wat Apple met de volgende iPhone in petto heeft.