Wanneer je een fanatieke gamer bent en je beschikt over een Android-telefoon zal je ongetwijfeld al eens een emulator voorbij hebben zien komen. Wanneer je na dit weekend op zoek zal gaan naar zo’n emulator zal je echter niets meer kunnen vinden. Google heeft namelijk al deze emulators verwijderd uit de Android Market.

Met een zoekactie naar emulator in de Android Market zal je dus niets meer vinden, ook niet wanneer je op zoek gaat naar de applicaties zoals Nesoid, Snesoid, Gearoid en Gameboid. Google verwijderde afgelopen weekend alle emulators die te vinden waren in de Android Market. Google deed dit zonder enige opgaaf van reden en kondigde dit vooraf ook niet aan, de ontwikkelaars van deze applicaties zijn verbaas en in shock. Daarnaast werden ook de accounts van de ontwikkelaars zonder opgaaf van reden verwijderd.

Hiermee laat Google zich niet van haar beste kant zien en laat zij de ontwikkelaars achter met een inbox vol met emails van bezorgde of boze gebruikers. Ontwikkelaars kunnen op hun beurt geen enkele wijziging doorvoeren in hun applicaties. Na deze actie hebben verschillende ontwikkelaars hun applicaties dan ook maar naar een andere market gemigreerd.

Google heeft nog niet gereageerd op de situatie. Eerder verwijderde Google ook al de PSX emulator van ZodTTD uit haar Market. Dit deed Google toen om zo de downloadcijfers voor de Xperia Play omhoog te krikken. Mogelijk heeft Google de andere emulators om dezelfde redenen verwijderd.