1 min

Volgens Shuhei Yoshida, baas van SCE Worldwide Studios, zal de komst van de Nintendo Wii U ontwikkelaars voor de PlayStation Vita gaan inspireren. Zo zou er veel interesse zijn in het linken van de Vita en de PS3.

Volgens Yoshida zou Sony al een tijd een vergelijkbaar idee voor de PlayStation 3 en de Vita in gedachten hebben gehad. Volgens de baas van SCE Worldwide Studios zie je dat er onder de ontwikkelaars van games voor de Vita veel geëxperimenteerd wordt met connectiviteit tussen de Vita en de PlayStation 3. Yoshida is er hoe dan ook enthousiast over en vindt deze ontwikkelingen erg interessant.

Volgens Yoshida is het een kwestie van tijd tot het mogelijk is om aan de slag te gaan met deze manier van cross-play. Zeker nu er ontwikkelkits aan ontwikkelaars zijn uitgegeven. Nu deze ontwikkelaars deze kits in handen hebben kunnen zij hier naar hartenlust mee aan de slag en zullen we ongetwijfeld games tegemoet kunnen zien die cross-play tussen de PlayStation 3 en de Vita zullen ondersteunen.