Als we de website Engadget mogen geloven dan zullen de eerste Android tablets van Sony in september in de Europese winkels te koop zijn. Het zou hierbij gaan om de S1 en S2 tablet van Sony, welke nog beter moeten kunnen concurreren met de iPad’s van Apple, dan welke andere Android tablet tot op heden.

Als we naar de foto kijken van de S1 en S2, dan kunnen we wel duidelijk zien dat Sony voor een geheel eigen strategie kiest en zeer veel lijkt te hebben geïnvesteerd in het design van de tablets. De grote vraag is alleen wat dat met de prijs zal doen.

De S1 tablet lijkt een zeer goed gevormde tablet te zijn met een scherm van 9,4 inch en een afgeronde bovenkant die van niet al te dik naar extreem dun loopt. Een zeer aparte vorm waarbij wij niet op voorhand kunnen zeggen of dat een fijne greep heeft of niet. De S2 tablet van Sony lijkt een in 2en gesneden 10 inch tablet te zijn, welke kan worden dichtgeklapt. De tablet maakt dus gebruik van 2 losse schermen van 5,5 inch, dit kan qua design erg mooi zijn maar de grote vraag is of het ook functioneel is.

Verder zal Sony ook de Playstation 1 en Sony Xperia Play games gaan ondersteunen op de tablets, waarmee het PlayStation label er flink wat nieuwe gamedevices bij zal krijgen. Wel zal de tablet niet dezelfde ervainrg kunnen brengen als de PlayStation Vita, voorheen de NGP.

Engadget spreekt momenteel alleen nog over een release in de UK, wanneer Nederland de tablet kan verwachten is nog onduidelijk.