Sony komt binnenkort met een nieuwe tablet op de markt, de opvolger van de Sony Tablet S die het bedrijf vorig jaar op de markt bracht. Grootste wijziging is dat de tablet dunner wordt en de naam Xperia gaat dragen die ook wordt gebruikt voor de smartphones.

Op het forum van XDA-Developers zijn presentatie slides uitgelekt waarop de nieuwe tablet is te zien en enkele feiten duidelijk worden. Zo zal de Sony Xperia S 2 Tablet een stuk dunner worden dan zijn voorganger. Volgens de slides 42 procent dunner om precies. Sony kiest opnieuw voor een NVIDIA Tegra processor maar dit keer voor de Tegra 3 in plaats van de Tegra 2. Verder heeft Sony de camera’s ook geüpgraded de frontcamera wordt één Megapixel en de camera op de achterzijde 8 Megapixel. De batterij van de tablet zou volgens de slides twee keer zolang meegaan dan zijn voorganger, zo’n 10 uur.

Maar niet alles is verandert, zo blijft de tablet 9,4 inch net als zijn voorganger en is ook de resolutie van 1280×800 hetzelfde gebleven. Hoewel het nieuwe model bijna de helft dunner is houdt Sony wel vast aan het schuin aflopende ontwerp, waarbij de bovenkant dikker is dan de onderkant. Ook de 3G-connectiviteit blijft inbegrepen in de Sony Xperia tablet.

Als de tablet op de markt komt zal die worden geleverd met minimaal Android Ice Cream Sandwich maar afhankelijk van de introductie datum zou dit ook al Jelle Bean kunnen zijn. Verder lijken er verschillende versies te komen met een uiteenlopende opslagcapaciteit van 16, 32 of 64 GB. De prijs van de nieuwe tablet is volgens de sheet voorlopig vastgesteld op respectievelijk 449,99, 549,99 en 649,99 dollar afhankelijk van de opslagcapaciteit. Waarschijnlijk zijn de euro prijzen hetzelfde aangezien er geen valuta symbool voor de prijzen staat en bij de accessoires wel.

Sony zelf heeft vooralsnog niets bekendgemaakt of bevestigt maar het meest voor de hand ligt een introductie tijdens de IFA in Berlijn eind augustus.

Verder vinden we nog een hele hoop slides waarop Sony inzet op additionele diensten en accessoires. Zo gaat het Sony Entertainment Network zorgen voor muziek, video, cloud, PlayStation en ebook-diensten. Waarmee Sony volgens de sheets een beter aanbod heeft dan de concurrentie.

Als we kijken naar de accessoires dan zien we dat Sony ook geld ziet in de bijverkoop want het heeft ontzettend veel accessoires in de planning staan. Premium Covers, Draagbare Covers, Cover met ingebouwd toetsenbord, Cradle, Dock, normale standaard, Schermbeschermer, HDMI adapter en Speaker.

Lees meer