Sony heeft op een event in Japan afgelopen nacht twee nieuwe tablets aangekondigd. De S1 en S2 zijn de eerste tablets van fabrikant Sony. De tablets draaien Android 3.0 en zullen vooral op multimedia gericht zijn.

Eerder lekte er al informatie uit over een tablet van Sony, niet veel later volgde ook een tweede tablet die beide vrij vlot door Sony werden bevestigd. De S1 en S2 zullen zich vooral richten op multimedia met de diensten PlayStation Suite en Qriocity aan boord. Met PlayStation Suite zal het mogelijk zijn om oude PlayStation 1 games te spelen. Qriocity richt zich vooral op muziek, e-books en video’s.

De S1 zal een schermafmeting hebben van 9,4 inch en zal beschikken over een Tegra 2-processor. De S1 zal Android 3.0 draaien die voorzien is van een vleugje Sony. Deze schil noemt de fabrikant "quick and smooth." De tablet heeft zowel een front- als rearfacingcamera. Het aantal megapixels van deze camera’s zijn nog onbekend. De S1 beschikt daarnaast over een infraroodpoort waardoor de tablet ook als afstandbediening kan gebruikt worden. Het design van de S1 lijkt het meest op een omgeslagen magazine.

De S2 lijkt op zijn beurt op een open geklapt boek. Deze tablet beschikt over twee touchscreens van elk 5,5 inch die boven elkaar zijn geplaatst. De S2 zal net als de S1 over een Tegra 2-processor beschikken en er zullen twee camera’s aan boord te vinden zijn. Ook de S2 zal Qriocity en PlayStation Suite aan boord hebben.

Volgens Sony zijn beide tablets PlayStation certified, ondersteunen ze DLNA en zijn ze WiFi- en 3G-compitabel. Sony maakte nog geen prijzen en specifieke data bekend. Mogelijk zal de lancering in het najaar van 2011 plaatsvinden. Sony zal ongetwijfeld binnenkort met een uitgebreide aankondiging komen waarin alle specificaties, prijzen en lanceerdatums bekend worden gemaakt.