2min Devices

Kinect SDK bèta voor Windows 7 beschikbaar

Microsoft heeft gisterenavond de bèta vrijgegeven van de niet commerciële SDK van Kinect voor Windows 7. Ontwikkelaars kunnen nu echt aan de slag met het bouwen van applicaties die gebruik maken van Kinect.

Kinect SDK bèta voor Windows 7 beschikbaarDeze nieuwe bèta SDK is gratis te downloaden bij Microsoft Research. De SDK zorgt ervoor dat de Kinect-camera, maar ook de dieptesensor, de kleurensensor en de vier Microfoons beschikbaar komen in Windows 7 en zijn uit te lezen en aan te sturen.

Kinect is in staat van maximaal 2 personen de bewegingen te volgen. Bij de SDK zijn alle benodigde api’s en drivers inbegrepen zodat de ontwikkelaars zelf op een eenvoudige manier applicaties kunnen ontwikkelen voor Kinect. Ook geeft Microsoft aan ontzettend veel documentatie te hebben geschreven, zodat ontwikkelaars ook echt optimaal gebruik kunnen maken van Kinect. "We komen later ook nog met templates die als voorbeeld kunnen dien en het makkelijker maken om code te schrijven", aldus Gupta. De ontwikkelaars die aan de gang willen met Kinect kunnen hun apps programmeren in C++, C#, of Visual Basic.

Microsoft komt hierbij in elk geval zijn belofte na om Kinect beschikbaar te maken voor ontwikkelaars. Kinect kwam in november beschikbaar en binnen enkele dagen verschenen de eerste hacks al online van mensen die de camera werkend hadden gekregen in Windows. Daarna volgde ook enkele Kinect functies. Iets wat fabrikanten over het algemeen niet zo heel leuk vinden, maar Microsoft pakte het deze keer positief op en besloot daarop een SDK aan te kondigen.

Er is geen appstore voor Kinect apps en het lijkt erop dat die er ook niet gaat komen. Microsoft heeft wel beloofd om apps te gaan uitlichten op haar channel9 blog.

Bron:Webwereld