Telecomprovider Hi heeft een nieuwe prepaid-dienst gelanceerd die speciaal bedoelt is voor kinderen. Bij deze dienst hoort een speciale website en educatieve uitleg. Hierdoor moeten kinderen beter bewust worden van de kosten en de gevolgen het gebruik van een mobiele telefoon.

De nieuwe dienst zal veel ouders aanspreken omdat Hi een groot aantal sms-diensten, 0909- en 0906-nummers blokkeert. Deze diensten en nummer zorgen er namelijk bij kinderen nogal eens voor dat er een torenhoge rekening op de mat valt. Daarnaast probeert Hi de jeugdige gebruikers te lokken met een dienst in de vorm van sparen voor gadgets en hebbedingetjes. Hoe dit in zijn werk zal gaan is echter nog onduidelijk.

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van deze nieuwe dienst hoef je enkel de dienst te activeren op de Hi Prepaid kaart. Net als bij Hi 5 is het sms’en in de dienst goedkoper gemaakt. Zo betaal je vijf cent voor een smsje en kan je twee nood smsjes sturen wanneer je beltegoed op is. Bellen en mms’en blijven even duur met een prijs van 35 cent. Op de website krijgen kinderen daarnaast uitleg en tips over het omgaan met een telefoon, beltegoed en andere relevante onderwerpen.