2min

Tags in dit artikel

, , ,

De 19-jarige Engelse jongen die afgelopen week werd gearresteerd en een vermeend LulzSec-lid zou zijn is geestelijk ziek. Dit claimt zijn moeder. De jongen zou werkelijk van alles mankeren.

Hiermee probeert de moeder haar zoon mogelijk ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren zodat de knaap onder de aanklachten van de staat uitkomt. De Britse overheid heeft de jongen inmiddels aangeklaagd, zo wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het neerhalen van de websites van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), de British Phonographic Industry (BPI) en tevens de website van het Serious Organised Crime Agency (Soca).

De moeder van de 19-jarige Ryan Cleary claimt dat haar zoon lijdt aan zware mentale en emotionele problemen, ook zou de jongen zichzelf al eerder van het leven hebben proberen te beroven toen hij 10 jaar oud was. Ook zou de jongen op 5-jarige leeftijd van school af zijn gegooid, en zou hij een tijd lang enkel op zijn kamer hebben geleefd. Ryan verliet zijn kamer enkel om naar de wc te gaan.

Of dat allemaal nog niet genoeg is zou Ryan ook lijden aan ADHD en kent de jongen volgens zijn moeder geen enkele vorm van angst en is hij niet in staat om de consequenties van zijn acties te overzien. Zo zou Ryan als kleine jongen als eens op de weg zijn gaan lopen tussen het drukke verkeer en meerdere branden in huis hebben gesticht.

Zelf heeft de moeder last van een bipolaire stoornis en geeft toe dat zij een betere moeder had kunnen zijn en haar zoon beter had kunnen beschermen.

De grote vraag is natuurlijk of de jongen echt geestelijk ziek is of dat zijn moeder alles uit de kast probeert te halen om de jongen ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren. Er bestaat namelijk de kans dat als de jongen in Engeland wordt veroordeeld voor zijn misdaden, er nog andere landen zijn die de jongen graag uitgeleverd zien worden in verband met andere misdaden. Als de jongen geestelijk ziek is of ontoerekeningsvatbaar is de kans een stuk kleiner dat een rechter uitlevering toestaat.

Ryan zal nu ongetwijfeld getest gaan worden en de resultaten van deze onderzoeken zullen vast en zeker uitsluitsel geven.