Het nieuws omtrent Nokia houdt de laatste dagen niet op. Eerder deze week werd de Nokia N9 aangekondigd met het MeeGO besturingssysteem. Daarna dook er ineens een N9 lookalike op met Windows Phone, die uitlekte tijdens een presentatie van de CEO van Nokia, Stephen Elop. En vandaag duikt er ineens een nieuwe N9 lookalike op met het Android-besturingssysteem.

Nokia is in elk geval bezig met een mediaoffensief, of het nou zo bedoeld is of niet. Het haalt de laatste weken regelmatig het nieuws met allerlei mogelijke nieuwe toestellen, maar aan de andere kant ook met overname geruchten door Microsoft en Samsung.

Nu is er dus een volgende N9 variatie opgedoken met het Android besturingssysteem. Of dit toestel echt is blijft lastig te verifiëren, gezien de foto’s zijn opgedoken op een Chinese website, wel was het deze website die in mei al een eerste foto liet zien van de Nokia N9 met MeeGO. Mogelijk is Nokia in het geheim dus ook bezig met de introductie van Android-toestellen, al ligt dat niet echt voor de hand.

Nokia kondigde begin dit jaar de nauwe samenwerking aan met Microsoft, het primaire platform voor nieuwe Nokia telefoons zou daarbij Windows Phone worden. Symbian en MeeGO zouden een ondergeschikte rol krijgen en op de lange termijn zou Symbian zelfs gaan verdwijnen.

Google heeft in de maanden voorafgaand aan de deal met Microsoft ook met Nokia onderhandelt, maar uiteindelijk wist Microsoft de deal binnen te halen door een miljard dollar aan Nokia over te maken als investering. Het ligt voor de hand dat Microsoft daarbij de eis heeft gesteld dat Nokia geen gebruik gaat maken van Android de komende jaren. Toch is er nu een Nokia Android-toestel opgedoken, dus of iemand is heel creatief geweest of Nokia gaat echt inzetten op alle platformen.