Het lijkt erop dat ASUS niet de enige is die met een Android-tablet op de markt komt in combinatie met een fysiek toetsenbord. Als we Digitimes mogen geloven komt Acer ook met een soortgelijk apparaat.

Acer lijkt echter voor een andere oplossing te kiezen dan ASUS. Waar ASUS een losse tablet heeft en een los toetsenbord die in elkaar kunnen worden geklikt, kiest Acer ervoor om het toetsenbord in de tablet te verwerken op een manier dat je deze er onderuit kan schuiven. Een zogenaamde sliding Android-tablet.

Deze uitschuifbare tablet zou ook gewoon 10,1 inch groot zijn en voorzien worden van een qwerty-toetsenbord. Het apparaat zou geproduceerd gaan worden door Compal, zou worden voorzien van Android Honeycomb en zou aan het einde van dit jaar al in de schappen moeten liggen. Voorlopig heeft Acer nog niets bevestigd en blijft het nog echt een gerucht. Gezien ASUS de enige is die een unieke tablet heeft weten te brengen naast de iPad van Apple is de kans natuurlijk groot dat dit idee snel wordt overgenomen door andere fabrikanten.

Mogelijk kunnen we op termijn nog meer tablets verwachten met uitschuifbare of klikbare toetsenborden.