Er wordt verwacht dat Apple komend jaar de meeste draagbare computers zal verschepen, dit is een verwachting van notebooks en tablets samen. Wanneer deze verwachting uitkomt zal HP niet meer de fabrikant zijn die de meeste pc’s verscheept.

Dit konden bronnen vertellen aan Digitimes. Wanneer het om alleen tabletcomputers gaat is Apple nu al de grootste. Van de naar verwachting 60 miljoen verscheepte tablets in 2011 zijn er 40 miljoen een iPad. De prognose voor komend jaar is dat er 80 miljoen tablets verscheept worden waarvan 60 miljoen iPad’s van Apple.

Naast de iPad’s zullen er komend jaar nog vijftien miljoen MacBook’s verscheept worden, waarmee er sprake is van een totaal van zo’n 75 miljoen verscheepte draagbare computers. Naar verwachting is dit 25 tot 30 procent van de totale afzet, op deze markt.

In 2010 zijn er door HP 40 miljoen notebooks verscheept. Dit jaar zullen dit er tussen de 40 en 50 miljoen notebooks verscheept worden. Echter zal dit in 2012, naar verwachting, niet verder stijgen, ondanks de nieuwe HP-tablet.

De grote prognose-afzet van de iPad’s komt door de waarschijnlijke komst van de iPad 3. Zo zijn er diverse bronnen die melden dat de productie van de iPad 3 en iPhone 5 inmiddels al is begonnen. De bronnen konden ook melden dat er alleen release-plannen zijn voor de iPhone 5, waarschijnlijk in september. De iPad 3 is pas recentelijk toegevoegd aan het productieschema, dus zijn er nog geen release-plannen naar buiten gekomen.