1 min

Met een nieuwe processor-reeks in het verschiet is het natuurlijk altijd interessant om te weten hoeveel we er op vooruit gaan ten opzichte van de huidige reeks. Uit data die Fudzilla in handen kreeg, blijkt dat Ivy Bridge met dezelfde kloksnelheid maximaal zestien procent beter presteert dan Sandy Bridge.

De 22 nm Ivy Bridge-processoren zullen, zo blijkt uit de data, op een kloksnelheid van 3,4 GHz. tussen de zeven en zestien procent beter presteren dan vergelijkbare Sandy Bridge-processoren. Intel heeft de Sandy Bridge Core i7 2600 vergeleken met de nieuwe Core i7 3770-processor uit de Ivy Bridge.

Ivy Bridge scoorde het minste in ProShow 4.5, waarin het een slideshow moest maken. Het prestatieverschil was hier slechts zeven procent. In Cinebench 11.5 was het prestatieverschil ongeveer tien procent. In de Excel 2010 Financian Analysis-test bleek Ivy Bridge echter zestien procent sneller te zijn met dezelfde kloksnelheid als Sandy Bridge.

Het verschil tussen de twee processor-reeksen zou voornamelijk te verklaren zijn met de hogere turbo-snelheid van Ivy Bridge, hoewel ook verbeteringen in de architectuur hun steentje bij zullen dragen. Ivy Bridge krijgt 100 MHz. meer in de Turbo-modus in vergelijking met Sandy Bridge. Ondanks de betere prestaties blijft het stroomverbruik lager doordat de processor middels een 22 nm.-procedé wordt gefabriceerd.