min

Tags in dit artikel

,

Google heeft gisteren aangekondigd dat het komt met een update voor Google Maps voor Android. Google Maps 5.7 brengt een lang verwachtte feature, namelijk offlinenavigatie. Een internetverbinding is vanaf nu niet meer nodig als de route van tevoren ingeladen is. De update is direct beschikbaar via de Android Market.

Om offlinenavigatie te activeren, moet je naar Google Labs gaan in de applicatie en het downloaden van stukken kaart aanvinken. Hierdoor is geen internetverbinding meer vereist. Google Labs laat je maximaal 16 kilometer downloaden rondom het punt waar je staat.

Naast de turn-by-turnnavigatie zijn er nog een aantal andere verbeteringen doorgevoerd. Zo is het openbaar vervoer nu ook verwerkt in Google Maps. Via gps geeft Google Maps aan wanneer je moet overstappen. Dit werkt ook in de achtergrond. Dan krijg je deze informatie bovenaan je scherm te zien.

Verder is het zoeken naar locaties verbeterd. Locaties zijn ingedeeld in categorieën waardoor het makkelijker is bepaalde locaties van elkaar te onderscheiden. Ook de snelheid is verbeterd volgens Google. Naast de snelheid van het zoeken naar locaties is de navigatie makkelijker te bereiken.

Als laatste is er een fotoviewer toegevoegd om foto’s te bekijken van bepaalde locaties. Voor deze update is Android 2.1 of hoger nodig. De applicatie werkt overal waar Google Maps beschikbaar is.