1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft een update voor Google Maps uitgebracht waarmee verschillende verbeteringen worden doorgevoerd. Het meest voornaam is dat gebruikers nu de mogelijkheid hebben om kaarten op hun toestel op te slaan, zodat deze te bekijken zijn zonder beschikbare internetverbinding.

De update voor Google Maps is beschikbaar voor zowel Android als iOS. De belangrijkste vernieuwing is dat het nu eenvoudiger is om offline kaarten te maken. De functionaliteit bestond al langer, maar was lastig te bereiken en is nu ook terug te vinden onder de Info-kaart, mits die beschikbaar is. De opgeslagen kaarten zijn bereikbaar via het profielicoon in de rechterbovenhoek van de app. De kaarten zijn helaas niet offline te gebruiken om een route te zoeken.

Als Google Maps wordt gebruikt bij navigatie in de auto, zal de dienst tonen welke rijstrook aangehouden moet worden om de ingestelde route het beste te kunnen vervolgen. Deze functie is enkel beschikbaar voor Canada, Japan en de Verenigde Staten.

Ook is er integratie met de taxidienst Uber toegevoegd, als je een route zoekt wordt het aanbod van die dienst meegenomen. Bij het openbaar vervoer is er voor sommige steden nu ook de mogelijkheid om te kijken wanneer de laatste trein richting je bestemming vertrekt.

Google Maps is gratis te downloaden vanuit de App Store en Google Play.