1 min

Iedereen maakt weleens gebruik van Google Maps, het is de meest populaire mapdienst ter wereld. Navigeren met Google Maps is ook iets dat veel mensen al weleens gedaan hebben, het nadeel daarvan is echter dat je databundel er dan snel doorheen vliegt. Google gaat binnenkort ondersteuning bieden aan offline navigeren via Google Maps.

Nokia heeft met zijn Here Maps de afgelopen jaren flink weten te scoren. Deze kaartendienst beschikt al jaren over de mogelijkheid om kaarten te downloaden en offline te gebruiken voor bijvoorbeeld navigatie. Nu Here Maps het afgelopen jaar ook beschikbaar is gekomen voor Android en iOS kan Google niet achterblijven.

Binnenkort zal het ook mogelijk worden om kaarten te downloaden van Google Maps en deze offline te gebruiken voor navigatie. Een functie waar veel gebruikers al lang op zitten te wachten. Daarnaast zal Google ook een database met adres- en bedrijfsgegevens beschikbaar maken zodat je bestemming ook offline kan worden gezocht.

Naast het offline beschikbaar maken van Google Maps krijgt ook YouTube een offline-functie. Het zal straks mogelijk zijn om video’s te downloaden en deze later offline terug te kijken. Een video blijft tot 48 uur beschikbaar na het downloaden of je laatste verbinding met YouTube.