min

Tags in dit artikel

, , ,

Nederlandse consumenten zijn erg enthousiast over het gebruik van de tablet, maar zijn ontevreden over de prijs. Maar liefst 80 procent vindt de prijs van een tablet te hoog.

Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Tabletguide. De organisatie onderzocht het tabletgebruik onder 500 Nederlandse tabletbezitters.

Acht op de tien respondenten vindt dat een tablet niet meer dan 400 euro mag kosten. Het ‘instapmodel’ van de iPad 2 begint echter bij 479 euro, ongeveer 20 procent boven de gewenste prijs. Slechts één op de vijf vindt de prijs voor tablets "precies goed", niemand beschouwt de tablet goedkoop.

Bijna driekwart van de tableteigenaren (72 procent) zegt dat ze door de aanschaf van een tablet minder gebruik maakt van hun laptop of desktop. Het onderzoekspanel geeft aan de tablet gemiddeld 2,7 uur per dag te gebruiken. Het gebruik van laptops of desktops is hierdoor aanzienlijk verminderd: tabletbezitters maken gemiddeld 2,3 uur per dag minder gebruik van hun andere computer. Hieruit mogen we concluderen dat de tablet de laptop en desktop vrijwel geheel heeft vervangen bij tabletbezitters. Tweederde (68 procent) geeft aan de tablet niet meer te kunnen missen.

Tabletgebruikers hebben liever een groter dan een kleiner scherm. Volgens het onderzoek heeft de ideale tablet een scherm van 9 of 10 inch. Slechts 19 procent geeft de voorkeur aan een kleinere tablet.

Apple en Google hoeven niet bang te zijn dat tabletbezitters geen of minder apps zullen kopen in de toekomst. Hoewel het leeuwendeel van de apps in de App Store en Google Marketplace gratis te downloaden zijn, zegt 59 procent van de respondenten het niet erg te vinden om voor een app te moeten betalen als de gratis versie niet aan de wensen voldoet. Eén op de drie zegt alleen maar gratis apps te downloaden en 8 procent zegt helemaal niet naar de prijzen te kijken. Slechts 1 procent zegt alleen illegale apps te gebruiken welke gratis zijn.