2min

De eerste screenshots van de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem zijn opgedoken, het zijn niet de beste en mooiste screenshots die we ons kunnen wensen, maar deze Nexus S draait echt op Ice Cream Sandwich. De bronnen van deze screenshots zijn enorm overtuigd van de echtheid ervan, dus wij nemen dat maar even voor lief.

De nieuwe versie van Android heet dus Ice Cream Sandwich welke hoogstwaarschijnlijk door het leven zal gaan als 4.0. Ook zal deze nieuwe Android-versie zowel Honeycomb als Gingerbread gaan vervangen. Ice Cream Sandwich zal dus geschikt zijn om zowel op smartphones als op tablets te draaien, waarmee de verschillende versies tussen de apparaten weer verdwijnt.

Wat er precies allemaal vernieuwd zal worden is ook nog onduidelijk, dit zal zo blijven tot de release, tot die tijd moeten we het doen met uitgelekte screenshots.

Er wordt gemeld dat de gebruikers interface diverse kleine aanpassingen heeft gekregen, er een nieuw icoontje is voor de applicatielauncher, Gmail heeft een nieuw uiterlijk heeft gekregen en de camera beschikt over een Panorama-modus. Ook zou Ice Cream Sandwich geschikt zijn om op veel oudere toestellen te draaien. Hiermee lijken de specificatie-eisen dus verlaagd te worden.

Verder ligt het voor de hand dat de mogelijkheden voor tablets verder worden uitgebreid en mogelijk zal de muziekdienst van Android ook in Europa beschikbaar komen als Ice Cream Sandwich wordt gelanceerd.

De verwachting is dat de Nexus Prime telefoon het eerste Ice Cream Sandwich toestel zal worden, dit toestel is al meerdere malen opgedoken in het geruchtencircuit als opvolger van de Nexus S. Samsung zou de productie van dit toestel voor zijn rekening nemen en zou worden voorzien van een Super Amoled HD scherm met een resolutie van 1280×720 pixels.

De lancering van Ice Cream Sandwich en de Nexus Prime wordt ergens dit najaar verwacht, hoewel de geruchten eerst duiden op eind november, gaan er nu geruchten dat Google dit zou willen verschuiven naar oktober om meteen vol te kunnen concurreren met een mogelijke lancering van de iPhone 5. Wat hiervan waar is blijft moeilijk te zeggen.