1 min

Als we de website iMore mogen geloven dan zal Apple op 5 oktober starten met de verkoop van de nieuwe iPhone in Europa, die momenteel door het leven gaat als de iPhone 5. Europa is echter niet als eerste aan de beurt, de Amerikanen zijn als eerste aan de beurt eind september.

Volgens iMore zal Apple op 12 september de nieuwe iPhone presenteren in de Verenigde Staten en zal het dan ook snel mogelijk zijn om de iPhone te pre-orderen op de website van Apple. Vanaf 21 september zou de iPhone dan ook daadwerkelijk uitgeleverd worden en te koop zijn in de Apple Stores. Europa volgt dan zo’n twee weken later op 5 oktober.

iMore vermeldt verder dat op 12 september ook de iPad mini wordt aangekondigd. Een kleinere en goedkopere variant van de iPad, mogelijk met een 7 inch scherm. Wanneer deze vervolgens op de markt komt kon iMore niet vertellen. Over de komst van een kleinere iPad doen al jaren de wildste geruchten en of er ook daadwerkelijk een iPad mini gaat komen is vooralsnog onduidelijk.

In elk geval kunnen we dit najaar wel een nieuwe iPhone verwachten de vraag is alleen of de data van iMore gaan kloppen. Vorig jaar werd de iPhone 4S op 4 oktober gepresenteerd.