Spotify is in gesprek met het luxe merk Loewe om de online muziekdienst ook op televisies aan te bieden. Dat bevestigd Renie Danneels, directeur van Loewe Opta Benelux. Spotify zelf wil nog niets ontkennen of bevestigen. De muziekdienst zou beschikbaar worden gesteld door gebruik te maken van een tv-app.

Spotify is een muziekdienst waarbij muziek via het internet gestreamd kan worden op bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Hiervoor hoeven dus geen fysieke muziek nummers gedownload te worden. Hiermee zijn nummers niet gebonden aan één apparaat maar kunnen ze via verschillende toestellen beluisterd worden door in te loggen met een Spotify account.

Sinds vorig jaar al worden er in Zweden en Finland via digitale tv muziekdiensten aangeboden. Indien Loewe zal gaan samenwerken met Spotify zal de dienst ook beperkt worden tot een bepaald aantal landen. Spotify moet namelijk in elk land onderhandelen met platenmaatschappijen om muziek te mogen gebruiken. Dit is noodzakelijk omdat het streamen van muziek nog vrij nieuw is en niet vergelijkbaar is met fysiek downloaden.

“Gebruikers moeten eerst hun land instellen als de dienst op onze toestellen zou verschijnen. Wanneer Spotify in dat land niet aanwezig is, wordt de dienst geblokkeerd”, aldus Renie Danneels, directeur Loewe Opta Benelux.